LA MÊME CHOSE

Find joy in the ordinary

De zoektocht naar het perfecte geboortekaartje

geboortekaartje

één van de trends die je momenteel veel ziet is het gebruik van mintgroen – en pasteltinten voor het perfecte geboortekaartje!

De tijd is nu wel aangebroken om aan de slag te gaan met het perfecte geboortekaartje, want nog maar een paar weken te gaan! Maar ja, maak maar eens een keuze in het gigantische aanbod van geboortekaartjesland! Ik heb inmiddels wat research gedaan en al best wat leuke exemplaren gevonden. Ik deel graag een aantal leuke websites en geboortekaartjes met je en misschien kan ik je inspireren! 

Voor het geboortekaartje van Mees hebben we destijds het hele ontwerp zelf gemaakt en gekozen voor de speciale techniek ‘letterpress printing.’ Een techniek waarbij de letters in het papier worden gedrukt en deze letters dus ook daadwerkelijk voelbaar zijn. Het resultaat was prachtig en ik ben er nog steeds heel blij mee. Maar het kostte ook een hoop werk, tijd en het was niet bepaald goedkoop. Daarnaast duurde het best wel een tijdje voor de kaartjes daadwerkelijk klaar waren en op de post konden. 

Ditmaal hebben we besloten hier niet voor te gaan en gewoon een geboortekaartje op Internet te bestellen. Maar jeetje, wat is het aanbod enorm en waar begin je?! Bij de start van mijn zoektocht had ik wel een aantal ideeën in mijn hoofd en na wat zoekwerk heb ik 3 websites gevonden waar ik enthousiast van werd. Terwijl ik rondspeurde op de websites waren er in ieder geval een aantal trends duidelijk zichtbaar. Zo zie je veel langwerpige kaarten, grafische vormen, waterverf, (mint)groentinten en pasteltinten en kraftpapier. 

Mijn idee dat een geboortekaartje via internet bestellen helemaal niet persoonlijk is werd meteen ontkracht. Je kunt namelijk op heel veel websites zelf je kaartje ontwerpen! Ideaal, persoonlijk en helemaal niet moeilijk. 

12x inspiratie voor het perfecte geboortekaartje 

perfecte geboortekaartje kiezen

vlnr: mintgroen aquarel kaartje stippen ‘Mats’ / kaartje hartjes en label ‘Révin’ / lichtblauw aquarel kaartje ‘Mees’ / kaartjes veertjes blauw ‘Isaak’ / zwart wit kaartje driehoek ‘Jorn’ / blauwe waterverf en driehoekjes ‘Tim’ / Mintgroene stippen Piere / kraft geboortekaartje met origami bootje ‘Jesse’ / Stoer kaartje geel kraft zwart ‘Hugo’ / wigwam en hartjes kaart ‘Vinn’ / mintgroen waterverf en pijlen ‘Daan’ / Grijs kaartje met gouden confetti ‘Fedde’

De keuze is en blijft lastig maar mijn ideeën krijgen steeds meer vorm! Wat het uiteindelijk geworden is zie je over een paar weekjes!

 

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

(Visited 7 times, 1 visits today)

2 Reacties

  1. En, staat de naam er tussen? 😉
    Sssht, don’t tell! #nieuwsgierig

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*