opgeruimd kantoor

Een opgeruimd kantoor moet ook wel een beetje gezellig zijn!

I’m back! Na 10 weken zwangerschapsverlof te hebben gehad ben ik sinds vorige week weer begonnen met mijn freelance werkzaamheden. Op mijn blog plaatste ik al eerder een update en het is uiteraard de bedoeling dat er weer meer artikelen per week online gaan komen! Om helemaal fris en fruitig van start te kunnen gaan besloot ik mijn kantoor grondig op te ruimen, opnieuw in te delen en gezellig te maken. Mijn motto: een opgeruimd kantoor is een opgeruimd hoofd! Ik gebruikte hiervoor een aantal essentials die ik graag met je wil delen. 

Opbergdozen

opgeruimd kantoor opbergdozen

Wellicht zag je het al op mijn Instagram account voorbij komen: opbergdozen zijn voor mij de sleutel voor orde in de chaos. En een chaos dat was het kan ik je vertellen…..overal lagen papieren, boekjes, pennen, post-its en andere rommeltjes. Een overvol bureau geeft mij heel veel onrust. Daarnaast vind ik het heel vervelend als ik eerst een uur moet zoeken voordat ik heb gevonden wat ik nodig heb. Door heel veel weg te gooien en daarna in de opbergdozen alles netjes te ordenen, kwam de orde en rust weer terug. Ik heb op mijn bureau nu deze twee handige, handzame dozen van House of products staan. Het handige aan de witte doos is dat deze van binnen kleine vakjes heeft. Vind je deze vakjes juist onhandig dan kun je ze er ook uithalen. 

Laatjes 

opgeruimd kantoor en bureau

Het bureau stond eerst op twee schragen. Voor extra opbergruimte kocht ik een ladekastje wat ik aan een kant onder het bureau schoof in plaats van één van de schragen. Ieder laatje heeft nu zijn “eigen categorie” waardoor alles geordend blijft en ik snel iets kan vinden. 

Een opgeruimd kantoor moet ook gezellig zijn!

opgeruimd kantoor

Naast het feit dat de ‘clean desk policy’ me erg aanspreekt, vind ik wel dat het ook gezellig moet zijn. Ik breng tenslotte heel wat uurtjes door achter mijn bureau. Naast het wegzetten van onder andere (makkelijk te onderhouden) planten vind ik het bijvoorbeeld heel gezellig om kaarsjes aan te steken. In combinatie met een lekker achtergrond muziekje geeft het branden van kaarsen een fijne, ontspannen sfeer. Dit helpt me vaak om me beter te kunnen focussen. Deze strak vormgegeven kaars, ook van House of products, heeft de geur van patchouli. Deze geur staat onder andere bekend staat om kalmerende werking. Qua uiterlijk past de kaars perfect ook op mijn bureau! 

Memobord

Opgeruimd kantoor

Ik vind een ‘memobord’ ideaal om leuke knipsels op kwijt te kunnen of juist om belangrijke notities aan op te hangen. Ik heb er een in de vorm van een rek waar ik met leuke klemmetjes alles aan bevestig. Eens in de zoveel tijd haal ik het rek leeg en hang ik er weer nieuwe quotes, inspirerende afbeeldingen en belangrijke notities aan op. Leuk om op deze manier ook een beetje je eigen ‘moodboard’ te creëren! 

Wil jij ook orde in de chaos van jouw kantoor, of misschien wel in je huis scheppen? Of wil je de boel een beetje gezellig aankleden? In samenwerking met House of Products krijg je tot 28 september 10% korting met de code HOP&LAMÊMECHOSE (de korting is niet geldig op sale producten, giftdeals en boeken met uitzondering van het baby- en tuinboek). Happy shopping!

Heb jij nog leuke tips om je bureau gezellig en opgeruimd te houden? 

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met House of Products. 

(Visited 38 times, 1 visits today)