DIY oude tafel opknappen

DIY oude tafel opknappen

We zijn al een tijdje bezig om ons interieur een beetje te veranderen. Gewoon omdat we dat leuk vinden en omdat we toe waren aan wat nieuwe spullen. Zo hebben we inmiddels een nieuwe hoekbank, een vloerkleed, een leuk wandrekje in de keuken én sinds deze week een nieuwe eettafel+stoelen. De tafel hebben we zelf opgeknapt en ik ben erg blij met het resultaat. Ik vind het zelfs zo leuk dat ik het graag met jullie deel!

Hoe leuk is het om oude meubeltjes (die je vaak voor een prikkie op de kop kunt tikken) op te knappen waardoor je ineens een heel ander interieur hebt?! Moeilijk is het niet en oude meubeltjes met een nieuw tintje staan altijd erg leuk vind ik persoonlijk.

Al een tijdje speelde we met de gedachten dat we een nieuwe tafel wilde. Bij vrienden zagen we een opgeknapte ronde eettafel en toen besloten we: dat willen wij ook! Niet alleen omdat een ronde tafel gewoon heel erg gezellig is maar ook omdat het ruimte zou besparen in onze woonkamer.

Toevallig konden we niet veel later een oude, ronde tafel krijgen (helaas is de foto van de originele tafel te slecht om te plaatsen) en ons project was gestart! Nu ben ik zelf niet zo’n enorme klusser (en mijn vriend overigens ook niet), ik ben meer van het snel klaar zijn als ik iets in mijn hoofd heb. Toch vond ik het erg leuk om samen te doen en de oude, bruin tafel te zien veranderen in een hippe, glanzende witte tafel!

tafel opknappen

Moeilijk is het allemaal niet, je moet er alleen even de tijd voor uit trekken en dat had ik lichtelijk onderschat. Belangrijk is dat je de tafel goed schuurt met een schuurmachine en hem daarna een aantal keer in de grondverf zet. Zeker wanneer je een donkere tafel weer licht wilt maken dan is een goede basis erg belangrijk! De grondverf (Flexa Grondverf sneldrogend voor hout) en de witte hoogglans lak (Flexa Expert Houtlak Hoogglans) kochten we bij de bouwmarkt. We vonden het erg goede verf en de grondverf die we hadden was sneldrogend. Fijn want dan kun je lekker door werken.

DIY oude tafel opknappen

Uiteindelijk hebben we 2 lagen grondverf aangebracht en 5 (!) lagen hoogglans lak voor een goede dekking. Ik wilde tenslotte wel dat de tafel helemaal perfect was en dat we er een hele tijd mee vooruit kunnen zonder dat de verf loslaat of dat we bij het eerste krasje weer opnieuw kunnen beginnen.

De stoeltjes kochten we bij Furnlab.nl en waren binnen een week bezorgd. Ze hebben wat weg van de Eames stoelen (die een rib uit je lijf kosten) en waren goed betaalbaar. Ook niet onbelangrijk: ze zitten heerlijk!

DIY oude tafel opknappen

Om het wit een klein beetje te breken heb ik er een mooie vaas met kleurrijke, zomerse bloemen opgezet. Het kostte even wat tijd maar we zijn erg blij met het eindresultaat! Zou dit het begin zijn van een nieuwe hobby?!

(Visited 1.269 times, 1 visits today)