Duurzaam spelen makedo

De tools van Makedo die o.a. nodig zijn voor het duurzaam spelen

Knutselen, met speelgoed gereedschap spelen, papa of opa helpen als er geklust moet worden: Mees vind het allemaal leuk. Toen ik hoorde over Makedo was het eerste wat ik dacht: “dit gaat Mees fantastisch vinden!” Makedo is gereedschap voor kinderen waarmee van oude kartonnen dozen ‘nieuw speelgoed’ gemaakt kan worden. Duurzaam spelen dus op een hele creatieve manier! Lees gauw verder over dit leuke speelgoed, en ik mag ook nog een kortingscode geven! 

Makedo werd bedacht door de Australische industrieel ontwerper Paul Justin. Hij werd geïnspireerd door zijn kinderen die met de meest gekke dingen én hun fantasie, nieuwe speelattributen maakten. Al spelend met Makedo komt bij ieder kind de fantasie tot leven. Met de schroeven, het zaagje en de schroevendraaier kun je namelijk duurzaam spelen én de leukste dingen maken! 

Mees is een kind die barst van de fantasie en ook nog eens van de échte jongens dingen houdt. Zoals ik al zei; spelen met gereedschap of papa assisteren is één van de dingen die hij graag doet. Makedo en Mees is wat dat betreft dus een gouden combi! In principe is het bedoeld voor kinderen van 4 jaar en ouder. Mees wordt over 3 maanden pas 4 maar met wat hulp van mij kon hij al prima met het gereedschap overweg!

Aan de slag! Duurzaam spelen met Makedo

duurzaam spelen makedo

Toen ik de starters toolkit aan hem liet zien en uitlegde waar het voor was, werd hij direct razend enthousiast. Hij kwam al meteen met ideeën wat hij wilde maken; een auto of een robot! Ik verzamelde in huis wat oude dozen en karton en we besloten samen gewoon aan de slag te gaan. Gaande weg kreeg het idee meer vorm: het werd een huis. 

duurzaam spelen makedo

Wat me opviel is dat het echt heel eenvoudig is om de schroeven in het karton te schroeven! Het gereedschap en de schroeven zijn stevig en heel erg makkelijk in gebruik. Met 4 schroeven maakten we een dak op het huis! 

duurzaam spelen makedo

Met wat hulp kon Mees zelf raampjes zagen in de doos.

duurzaam_spelen_makedo

En een oude eierdoos werd spontaan een deurtje. 

duurzaam spelen makedo

Het huis is af! Mees bedacht dat hij er ook een poppentheater van kon maken. Dus met zijn Playmobiel poppetjes ging hij aan de slag. Zo leuk! 

duurzaam spelen makedo

De website thuisrecycling.nl verkoopt dit super leuke speelgoed. De starters toolkit, die het gereedschap en de schroeven bevat, kost € 14,50. Naast deze toolkit verkopen ze ook een uitbreiding met extra schroeven en een educatieset die geschikt is voor het onderwijs. Kijk ook zeker even verder op de website want je vindt er ook de leuke paperbags (papieren opbergzakken) van Kolor voor bijvoorbeeld de kinderkamer

Ik ben net als Mees super enthousiast. Wat is het leuk om als kind (of samen) hiermee aan de slag te gaan, je fantasie te gebruiken en keer op keer weer nieuwe dingen te maken van afval! Daarnaast vind ik het ook echt een heel leuk cadeau idee!

Ben jij net zo enthousiast dan heb ik leuk nieuws voor je: ik mag mijn lezers €2,50 korting geven op de volledige aankoop bij een besteding vanaf €20,00! Gebruik bij het afrekenen de code mkdlameme. De code is geldig t/m eind juni.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met thuisrecycling.nl

(Visited 55 times, 1 visits today)