Het opdoen van inspiratie voor de babykamer is het leukste wat er is!

Het opdoen van inspiratie voor de inrichting van je huis vind ik altijd een van de leukste dingen om te doen. Lekker wegdromen bij mooie plaatjes en nieuwe ideeën krijgen. Na een Pinterest of shop sessie, weet je ineens wat voor kleur je op de muur wilt of wat voor wat meubel er moet komen. Ik mag nu heerlijk wegzwijmelen bij babykamers, want…heb je het goede nieuws al gelezen?! 

Vorige week vertelde ik in mijn terugblik op 2016 een leuk nieuwtje; ik ben namelijk zwanger! Nu heb ik al een behoorlijke Pinterest-verslaving, en je begrijpt dat het zoeken naar babykamer inspiratie nu grote vormen aanneemt! Wat is die voorpret toch altijd leuk!

Klein kamertje wordt babykamer

babykamer

Het kamertje wat de babykamer gaat worden, is behoorlijk klein. In die zin hebben we wel een uitdaging. Hoe gaan we de ruimte zo praktisch mogelijk indelen? Er is een laag raam en een schuin plafond. We zitten er aan te denken om wellicht boven het huidige raam een extra VELUX raam in het dak te plaatsen om het kamertje nog iets lichter en ruimtelijker te maken. En ze hebben ook hele leuke rolgordijnen met prints voor kinderkamers!

De meubels van de babykamer van Mees kunnen er sowieso niet staan omdat deze aan de grote kant zijn. We moeten dus op zoek naar een nieuwe babykamer uitzet! (praktisch is het niet, wel weer heel leuk!) 

Boy or girl?!

Over een paar weken weten we wat het gaat worden (can’t wait!). Dan kunnen we concretere plannen gaan maken en in het voorjaar langzaam eens aan de slag gaan. Tot die tijd blijft het nog even bij het opdoen van inspiratie! Tot voor kort had ik nog geen idee wat ik precies wilde. Nu weet ik dat ik voor een jongen ditmaal geen blauw wil maar meer de Scandinavische stijl wil doorvoeren. Dat zal dus voornamelijk een zwart wit kamertje worden.

Wanneer het een meisje wordt, zal de basis ook wit zijn en ik denk dat ik dit wil gaan combineren met pastelroze en grijs. De inspiratie die ik heb verzameld wil ik graag met je delen. Wellicht kan ik jou ook iets verder helpen in de keuze van de inrichting van het kamertje!

babykamer jongen

Zwart wit is in dit idee de basis en hoeft helemaal niet kil te zijn voor een baby! Witte meubeltjes, leuke printjes met elkaar gecombineerd, misschien een aantal zwarte muurstickers op de muur en een lekker kleedje op de vloer zorgt al snel voor een gezellige kamer in Scandinavische stijl.

babykamer meisje

Voor een meisje wil ik het lief, fris en zacht houden. Met wit als basiskleur en grijze en pastelroze accenten. Ook in dit geval vind ik verschillende printjes leuk, een mooie poster aan de muur en witte plankjes met leuke decoratie. 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, MissJettle, IrisPetri, Petit & small, Turbulences déco, ministyleblog, cozykids

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VELUX.

(Visited 9 times, 1 visits today)