diy plantenhanger

Deze plantenhanger maak je heel snel en makkelijk zelf!

Door Tabitha – Ik houd van dingen zelf maken. Uren kan ik op Pinterest zoeken naar leuke, makkelijke, en voor mij ook niet onbelangrijk, snelle DIY’s. Dit keer maakte ik een plantenhanger die je tegenwoordig overal ziet! Ik vertel je hoe je in een paar simpele stappen deze plantenhanger zelf ook kunt maken.

Mijn to do list, op het gebied van DIY’s, zal niet snel korter worden. Eén project afgestreept betekent vaak twee nieuwe op de lijst. Nadat ik besloten heb wat het gaat worden volgt een rondje bouwmarkt/hobbywinkel/welke winkel dan ook nodig is. Als een volleerd vakman loop ik heen en weer over de afdelingen waar ik wat hebben moet. Wat dan minder professioneel is, is dat ik amper dingen uitmeet of uitreken en veelal op het zicht en gevoel winkel. Wat soms resulteert in een extra bezoekje…herkenbaar?!

Afijn, met de spullen in huis ga ik ook meteen aan de slag. Deze leuke plantenhanger was ik al vaker tegengekomen en stond op mijn to do lijst. Ik leg je stapsgewijs uit hoe ik binnen een half uurtje twee hangers maakte. Waarbij ik wel moet vermelden dat dit gewone ordinaire knopen zijn en er een hele hoop andere knopen en knooptechnieken te vinden zijn op internet. Voor nu maar de basis!

Benodigdheden plantenhanger:

diy plantenhanger

  • Schaar
  • Stevig touw/lint/textielgaren of wat je wil gebruiken
  • Potje/vaasje

Aan de slag:

diy plantenhanger

  • Knip 8 lange stukken wol (of het materiaal waar jij mee gaat werken) af. Ik rekende ongeveer 1,5 meter. Leg onderin een knoop en knip de eindjes af.

diy plantenhanger

  • Verdeel de draden 2 aan 2. De eerste knopen komen aan de onderkant van je potje.

diy plantenhanger

  • Zet je potje ondersteboven weg en leg de knoop met draden erop. Bepaal zo waar de eerste serie knopen komt. Knoop de draden twee aan twee. Dit is eigenlijk de “bodem”.
  • Je hebt dan 4 setjes van 2 draden met een knoop erin. Dan split je de setjes draden en maak je nieuwe tweetallen
  • Dit doe je tot je over het potje heen bent. Hoe groot de “gaten” van je knoopwerk zijn bepaal jezelf. Zorg wel dat je potje er niet tussenuit kan schuiven

diy plantenhanger

  • Bovenin leg ik dan weer een knoop met een lus waaraan ik mijn plantenhanger op hang.

diy plantenhanger

Speur vooral even rond op bijvoorbeeld Pinterest voor extra inspiratie.

Succes!

Tabitha (30) is moeder van een zoon (4) en een dochter (2). Woont in het gemoedelijke Brabant en werkt als freelance dans- en theaterdocent. Daarnaast heeft ze een kleine webwinkel waar ze vooral gehaakte items voor dames, baby’s en in huis verkoopt.

(Visited 47 times, 1 visits today)