LA MÊME CHOSE

Find joy in the ordinary

13x een stijlvol kledingrek

stijlvol kledingrek

kledingrek van koperen leidingbuizen

Mijn kledingkast is over het algemeen vaker één grote bende dan dat het netjes opgeruimd is. Iets met teveel kleren, een te kleine kast (naar mijn zin) en te weinig discipline om het opgeruimd te houden… Al heel lang droom ik van een “Pinterest waardige” (slaap)kamer mét kledingrek. Niet alleen omdat ik zo’n kledingrek super stijlvol en decoratief vind maar ook omdat ik denk dat ik dan de boel veel netter hou omdat het simpelweg moet! En waarom zou je je mooie garderobe en accessoires niet gewoon tentoonstellen?!

Laat onderstaande afbeeldingen je vooral inspireren voor de (her)inrichting van je garderobe, inloopkast of slaapkamer! Want zeg nou zelf: hoe mooi zijn deze kledingrekken?

stijlvol kledingrek inspiratie

Er zijn tientallen verschillende soorten kledingrekken te koop of te maken. Soms heb je zelfs hele makkelijke oplossingen die je zelf kunt maken als je een beetje rondstruint op internet én handig bent.

Kant-en-klaar kledingrek

Ga je voor de makkelijkste en budget oplossing dan kun je bij winkels als Ikea voor een appel en een ei een leuk wit of zwart, simpel kledingrek kopen. Of kies voor een industriële stellingkast die eigenlijk niet bedoeld is als kledingkast maar daar wel heel goed bruikbaar voor is!

Steigerbuizen

Wil je een kledingrek met een robuuste, stoere uitstraling maak er dan één van steigerbuizen. Je kunt ook een steigerbuis onder bijvoorbeeld een plank bevestigen waardoor je én een liggedeelte hebt voor je kleren en daaronder je kleding kunt ophangen aan de steigerbuis.

Koperen Pijpleiding

Koperen leidingbuizen zijn uitermate geschikt voor het maken van een kledingrek. Maak het gehele rek van de leidingbuizen of bevestig 1 buis al hangend aan het plafond. Naast dit praktische materiaal ziet het er ook nog eens heel decoratief uit!

Hout

Met houten stokken, latjes of een oude houten ladder kun je ook perfect aan de slag om een opberger voor je kleding te maken.

Boomstammetje

Hang een mooie, stevige tak, die je ook nog eens kunt verven als je wilt, met bijvoorbeeld touw of leren banden aan haken aan het plafond en in een mum van tijd heb je een creatief, stijlvol en natuurlijk kledingrek.

Touw met kralen

Rijg aan een flink stuk stevig touw grote, houten kralen en span het touw tussen twee muren. Met hangertjes kun je je kleren aan het touw met kralen ophangen. Door de kralen hangen je kleren dan ook nog eens netjes op gelijke afstand van elkaar.

Ik ben er nog niet helemaal over uit waar ik voor zou kiezen. Het zou bij mij wel een gewone kledingkast in combinatie met een kledingrek worden voor bijvoorbeeld de mooiste items.

Zou jij ook voor een kledingrek gaan en je kleding “open en bloot” ophangen?

Bron foto’s: Pinterest

(Visited 254 times, 1 visits today)

2 Reacties

  1. Hallo,

    Ik heb laatst een kledingrek van steigerbuis besteld bij Eigentijdse Design Meubelen. Handig kledingrek en ook nog eens een stoer frame.
    Een echte aanrader dus…

  2. Ik heb laatst een wit kledingrek gekocht met witte kledinghangers erbij bij kledingrekken-kopen.nl. De witte hangers met het witte rek maakt het echt heel stijlvol!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*