poederroze

Poederroze is één van de trendkleuren van 2017! Bron: Pattern Curator

Hou je, net als ik, van roze? Dan zit je helemaal goed dit jaar! Poederroze is namelijk één van de trendkleuren van 2017. Je ziet de kleur terug in zowel de voorjaars-, zomer, najaars- en wintercollecties. De grote modehuizen lieten op de catwalk hun liefde voor roze met volle overtuiging zien en ook de grotere modeketens hangen er intussen vol mee. Kijk je mee naar een grote fashion inspiratiepost vol met….ROZE?! 

De trendkleur is niet helemaal nieuw. Eigenlijk is roze zelfs nooit helemaal weggeweest. Vorig jaar werd rose quartz al als pantone kleur van het jaar benoemd en zag je de kleur ook steeds meer terug komen in het interieur.

Dit jaar is poederroze één van de pantone kleuren van 2017, deze kleur wordt Pale dogwood genoemd. Wij kennen de kleur als poederroze, bleekroze, biggetjesroze of pastelroze. Ik vind het echt een heerlijke kleur, meisjesachtig maar toch ook heel vrouwelijk. Klassiek maar ook stoer in combinatie met bijvoorbeeld zwart.

Poederroze trendkleur 2017

poederroze

How to wear it

Poederroze is een redelijk eenvoudige kleur om te combineren. Het staat erg mooi bij lichte tinten als wit, ecru, beige en een lichte jeans maar kan ook heel goed bij grijs en zwart. Draag een sweater in deze kleur of ga voor wat subtielers door te kiezen voor schoenen in poederroze. Vans en Adidas hebben ze o.a. in hun collectie! Het zachte kleurtje is ook mooi in combinatie met een brettonse streep of met spierwitte sneakers. Voor een meer zakelijke look draag je roze mooi met een zwarte kokerrok of pantalon of ga voor een colbert in deze tint. 

Kijk wel even goed naar je huidskleur want soms kan deze kleur roze je ook te bleek maken! 

Where to shop 

Een item in een poederachtige pastelkleur vind je zonder enige twijfel op dit moment bij o.a. modeketens als H&M, Zara, Mango en Costes. Happy shopping! 

 

Brond afbeeldingen: Pinterest 

(Visited 8 times, 1 visits today)