franse vrouw kledingstijl bretonse streep

Parisian Cool | 5 tips om je te kleden als een Franse Vrouw

Ik vind Franse vrouwen fascinerend. En ik ben niet de enige. Franse vrouwen worden wereldwijd gezien als dé vrouw die alles goed doet; ze eet goed, ze drinkt goed en ze kleedt zich absoluut beter dan vrijwel iedereen. Ik hou van de hele “Parisian Cool houding” alsof het haar allemaal geen moeite heeft gekost (terwijl dat natuurlijk wel zo is). Het franse stijltje past erg bij mijn stijl en ik laat me graag door de Parisiennes inspireren! Vandaag dan ook 5 tips om je te kleden als een Franse vrouw! 

Volgens de Franse vrouw heb je maar een aantal items nodig voor een complete garderobe. Haar garderobe bestaat uit 5 categorieën met daarin een aantal (basic) items waarmee je de perfecte outfits kunt creëren. Ook zul je een franse vrouw nooit in hele uitbundige, kleurrijke outfits zien lopen. Ze houdt het liever simpel en chic met een bijbehorend rustig kleurenpalet als zwart, wit, grijs en beige. Kledingstukken met elkaar combineren wordt hierdoor ook heel eenvoudig.

Ik vind het briljant want het klopt ook gewoon. Meer dan dit heb je eigenlijk écht niet nodig. En het is heel  makkelijk om met deze tips een signature look te creëren.

5 tips om je te kleden als een Franse vrouw

1. Tops

stijl franse vrouw cashmere

Wanneer het om de bovenkant gaat heb je eigenlijk genoeg aan 3 basic t-shirts en 3 tanktops in de kleuren zwart, wit en grijs. Een witte blouse is een must evenals een boyfriend blazer, een zijden blouse, een simpele trui van cashmere en shirt met de Bretonse streep. Ook de bekende Little black dress ontbreekt niet in de kledingkast van de Franse vrouw. Kies voor een exemplaar die je zowel overdag als ‘s avonds kunt dragen. Geen hele verandering van outfit in dit geval, alleen een rode lippenstift is voldoende om een beetje ‘avond glamour‘ toe te voegen aan je outfit.

2. Bottoms

stijl franse vrouw broeken

Een goede skinny jeans, boyfriend jeans, zwarte broek en leren broek, flared of bootcut jeans zijn items die altijd goed zijn. Wanneer je dit aanvult met een zwart rokje en zwarte shorts zit je helemaal goed en kun je de “tops en bottoms” perfect met elkaar combineren.

3. Jassen

kledingstijl franse vrouw trenchcoat

Wat betreft jassen is het niet heel ingewikkeld. Wanneer je voorzien bent van een goede winterjas, een klassieke camel trenchcoat, een zwart leren jasje en een zwart colbert kun je het hele jaar door alle kanten op. De Franse vrouw investeert liever in mooie, duurdere items dan dat ze continue mee gaat met de trends.

4. Schoenen

stijl franse vrouw schoenen

Je hebt blijkbaar geen 100 paar schoenen nodig om er geweldig uit te zien. Een paar zwarte stilleto’s, enkellaarsjes met middelhoge hak, flats in de vorm van ballerina’s, loafers of brogues, eenvoudige zomersandaaltjes en een paar sneakers vormen de basis van de schoenencollectie.

5. Accessoires

stijl franse vrouw leren tas

Is de Franse vrouw in haar kledingstijl vooral heel neutraal, simpel en chic, qua accessoires maakt ze wat meer gebruik van statement items. Een sjaal is één ding wat absoluut niet kan ontbreken, liefst een zijden exemplaar. Daarnaast kiest ze voor een gouden horloge, een simpele ring die ze dagelijks draagt, diamanten oorbelletjes en een mooie leren tas die ze afwisselt met een clutch.

Oh, ik houdt er van en vind het persoonlijk hele bruikbare tips! Ook al houdt je niet helemaal van de stijl van de Parisiennes, met deze tips heb je toch een hele minimale maar gedegen garderobe. En zeg nou zelf, dit maakt shoppen toch een heel stuk makkelijker?!

 

Bron afbeeldingen: Pinterest 

(Visited 209 times, 1 visits today)