modefabriek 2016

Modefabriek 2016

Zoals je wellicht hebt gelezen bezocht ik vorige week voor het eerst de Kleine Fabriek, een beurs voor kidsfashion. Afgelopen Zondag bracht ik, net als vorig jaar, een bezoekje aan de Modefabriek. Deze tweejaarlijkse fashion & lifestyle beurs is gericht op dames- en herenmode. Een dag als deze staat in het teken van het kennismaken met mooie, nieuwe merken en collecties, netwerken én een hoop inspiratie opdoen voor het nieuwe winterseizoen. Ik laat je in een héél uitgebreid fotoverslag mijn highlights van deze dag zien!

Highlights Modefabriek 2016
modefabriek 2016 MbyM wintercollectie

MbyM

Modefabriek 2016 Amsterdam Cowboys new collection

Amsterdam Cowboys

modefabriek 2016 amsterdam cowboys shoes

Amsterdam Cowboys

modefabriek 2016 amsterdam cowboys leather bags belts

Amsterdam Cowboys

modefabriek 2016 catwalk junkie winter

Catwalk Junkie

modefabriek 2016 catwalk junkie wintercollectie

Catwalk Junkie

modefabriek 2016 moments of light

Moments of light

modefabriek 2016 niko niko

Niko Niko

modefabriek 2016 secured new collection

Secrid

modefabriek 2016 orelia jewellery

Orelia Jewellery

Modefabriek 2016 granny's finest rotterdam handgemaakt

Granny’s Finest

modefabriek 2016 levi's jeans wintercollectie

Levi’s

levi's food coca-cola modefabriek 2016

Levi’s

modefabriek 2016 miss green

Miss Green

modefabriek 2016 Worlds of opportunities

Worlds of opportunities

modefabriek house of sakk clutch

House of Sakk

modefabriek 2016 Jc Sophie wintercollectie

Jc Sophie

modefabriek 2016 amanda van effrink

Amanda van Effrink (Fashionchick)

modefabriek 2016 lemon jelly shoes

Lemon Jelly Shoes

modefabriek 2016 summum

Summum

modefabriek 2016 charlise

Charlise

Ook deze keer was het weer genieten van de prachtig ingerichte stands. De een nog mooier dan de ander. Opvallend dit jaar waren de vele lifestyle stands met mooie, leuke en grappige “goodies” die flink vertegenwoordigd waren. Ik heb een aantal leuke nieuwe merken ondekt zoals Moments of Light, Niko Niko en Worlds of opportunities.

Cowboysbag liet zien dat er een hele vernieuwing/verbreding aankomt en dat zij naast Cowboysbag het nieuwe merk Amsterdam Cowboys introduceren. Behalve op lederwaren gaat Amsterdam Cowboys zich meer richten op lifestyle als woonaccessoires en schoenen die op een eerlijke manier geproduceerd worden. Ik was erg onder de indruk van de prachtige collectie en de kwaliteit van de lederwaren!

Ik ben verliefd geworden op de mooie, subtiele en betaalbare sieraden van Orelia! Vooral de gouden oorbelletjes en kettinkjes vond ik persoonlijk erg mooi. House of Sakk liet me kennismaken met een hun stijlvolle “fair made” luxe tassencollectie; o.a. mooie clutches en grote (strand)tassen gemaakt van gedroogde palmbladeren.

Qua mode zag ik hele mooie collecties die wat betreft kleurgebruik wel overeenkomen met dit winterseizoen. Breisels en kleuren als bordeauxrood, legergroen en okergeel kwamen nog veel terug in de collecties en ook de Bretonse streep blijft (I like!). Daarnaast zag ik het Boho stijltje terug komen in een aantal collecties met veel met kraaltjes versierde items en fake fur. Vernieuwend en leuk vond ik bijvoorbeeld de vele bruintinten die ik nu veel zag, de gave jeans van Levi’s met patches en de bijzondere schoenencollectie van Lemon Jelly, je raad het al, allemaal gemaakt van Jelly!

Wat vind jij van bovenstaande items? Zitten er trends bij waar jij blij van wordt?!

(Visited 224 times, 1 visits today)