essence nieuwe make-up producten

Nieuwe Essence producten

Er zijn sinds kort weer een heleboel nieuwe Essence producten in het vaste assortiment gekomen. Ik testte een aantal van deze producten en laat je er een look mee zien! 

Essence is één van de budget beauty merken waar ik best wel wat producten van in huis heb. Over het algemeen is de make-up altijd van goede kwaliteit én het is erg betaalbaar. Af en toe komt Essence weer met een heleboel nieuwe producten. Soms zijn dat limited editions en soms komt het in het vaste assortiment zoals dat nu het geval is.

Er is écht veel nieuws; o.a. lipsticks, lipbalms, blush, eyeliners, oogschaduw, nagellak en nagelverzorging, fixingspray en kwasten. Ik was erg benieuwd naar een aantal nieuwe producten en heb er dan ook wat getest.

Essence Velvet Stick Matt lip colour 

essence velvet matt lipstick

Ik was heel benieuwd naar deze matte lippenstift. Ik heb de kleur 02 Peony Star. De kleur oogt op de foto donkerder en roder dan hij daadwerkelijk is. Op mijn lippen is het wat meer een oudroze kleur met een paars/bruinige ondertoon. Ik vind hem erg mooi en ben onder de indruk! Hij brengt erg fijn aan door het scherpe puntje en hij voelt erg comfortabel aan op mijn lippen. Wat een fijn product! De lipstick kost €1,99 en is verkrijgbaar in meerdere tinten. De lipstick is er overigens ook in de glossy variant, deze is wat minder gepigmenteerd en glanzend i.p.v mat.

Pure Nude highlighter 

essence pure nude highlighter

Je zou op het eerste gezicht niet zeggen dat dit product een highlighter is, het lijkt eerder op een bronzer. Daarom was ik ook erg nieuwsgierig. De highlighter geeft echter daadwerkelijk een mooie, subtiele glans op je gezicht. Doordat het een hele warme highlighter is (ik gebruik normaal altijd de wat koelere tinten) valt het niet erg op dat je hem draagt maar geeft het je gezicht wel een hele gezonde, warme gloed en glans. Ik vind hem mooi!

The velvets oogschaduw 

essence the velvets oogschaduw

Wauw, wat is deze oogschaduw goed gepigmenteerd! Ik heb al regelmatig meegemaakt dat roze oogschaduw tinten niet heel goed zichtbaar zijn of erg licht uitpakken. Deze roze is echter wel heel goed zichtbaar en absoluut roze te noemen. Dit geldt ook voor de paarse/mauve tint. De The velvets oogschaduw kost €1,99 per stuk en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik heb de kleuren 07 you better mauve! en 08 Coral me maybe.

2 in 1 eyeshadow & liner waterproof

essence 2 in 1 eyeshadowstick

Ik ben sinds een tijdje fan van oogschaduwsticks. Ik vind het erg praktische producten en zeker wanneer je haast hebt ideaal om op je bewegende ooglid aan te brengen. Heel veel meer dan mascara heb je dan vaak niet meer nodig qua ooglook. Deze 2 in 1 eyeshadow & liner is een mooi goudachtig kleurtje met een subtiel glittertje. De oogschaduw brengt makkelijk aan en is goed te blenden met je vingers. Hij blijkt ook waterproof te zijn, ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet uitgetest heb! De sticks kosten €2,89 per stuk en zijn wederom in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik heb de kleur 02 Peach Perfect (ik vind het overigens niet echt een peachy kleur!)

Nude ooglook 

essence look nude make-up producten

Bij bovenstaande look heb ik o.a. de lipstick, highlighter, oogschaduw in 08 Coral me maybe en eyeshadow & liner gebruikt. De highlighter net boven mijn jukbeenderen geeft een warme glow!

essence ooglook

Ik draag 08 Coral me Maybe oogschaduw op mijn bewegende ooglid en 2 in 1 eyeshadow & liner op mijn onderste wimperrand en in de waterlijn. Ik vind persoonlijk de eyeshadow & liner mooier als oogschaduw dan als eyeliner.

essence ooglook

Ik ben erg enthousiast over de producten die ik getest heb! Stuk voor stuk allemaal fijne en kwalitatief goede producten. Dit is nog maar een kleine selectie van het uitgebreide nieuwe assortiment wat nu in de winkels ligt. Hierdoor ben ik wel nóg nieuwsgieriger naar alle andere producten!

Alle Essence producten zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Wat vind jij van deze nieuwe Essence make-up? Heb jij al iets in huis van de nieuwe producten?

(Visited 942 times, 1 visits today)