mádara sos gezichtsverzorging

Mádara SOS gezichtsverzorging

Onlangs lanceerde Mádara organic skincare een nieuwe gezichtsverzorgingslijn speciaal voor de droge huid. Mijn huid kon op dat moment best wel een oppepper gebruiken dus de producten kwamen als geroepen! Ik testte de afgelopen weken de Mádara SOS Hydra Recharge Cream en het Mádara SOS Hydra Repair Intensive Serum en vertel je vandaag hoe deze producten mij bevallen! 

Nieuwe Mádara SOS gezichtsverzorging

Sinds ik een tijd geleden kennis maakte met het organic skincare merk Mádara gebruik ik de dag- en nachtcrème heel graag. Onlangs zijn er twee nieuwe producten bijgekomen die speciale verzorging bieden voor de droge, gestreste of vochtarme huid namelijk de SOS hydra recharge cream en het hydra repair intensive serum.

mádara sos gezichtsverzorging

Voor de Mádara SOS Hydra Recharge cream betaal je €33,00 voor 50 ml en het Hydra Repair Intense Serum kost €35,00 voor 30 ml.

mádara sos gezichtsverzorging

De verpakking van de producten ziet er allereerst heel goed uit! Ik vind de zachtroze en brons kleuren van de doosjes er chique uitzien. Daarnaast zit de crème in een stevige, plastic flacon en het serum in mooie glazen flacon. Beide producten zijn voorzien van een pompje en sluiten met een goede dop, wat heel gebruiksvriendelijk is en hygiënisch werkt.

mádara sos gezichtsverzorging

Op de achterkant van de verpakking staat een soort “checklist” waarbij je kunt nagaan of je huid inderdaad gedehydrateerd is of een verminderd vochtgehalte heeft. Voelt je huid droog of strak aan? Zie je fijne lijntjes en rimpels? Ziet je huid er minder stralend uit? Voelt je huid wat ruw aan? Wanneer je op één van deze vragen met “ja” kunt antwoorden heb je mogelijk een gedehydrateerde huid of last van een verminderd vochtgehalte.

Mádara SOS Hydra Recharge cream

mádara sos gezichtsverzorging

Aan de Mádara SOS Hydra Recharge Cream zijn een aantal nieuw ontdekte hydraterende, huidbeschermende en verjongende ingrediënten toegevoegd om zo nog beter werk te kunnen leveren. De crème bevat actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur, de huideigen fysiologische vochtinbrenger sodium PCA, het hydraterende suikermolecuul betaïne, lijnzaad om de vochtbarrière te verbeteren en de wortel van de noordelijke pioenroos.

Wetenschappelijk onderzoek toonde recentelijk aan dat extracten uit pioenrooswortel veel positieve effecten hebben op de conditie van de huid. Het extract verjongt de huid, heeft een kalmerende werking, beschermt de huid die gestrest is en heeft een antirimpel- en antioxiderende werking.

mádara SOS gezichtsverzorging

De substantie van de crème is een beetje romig te noemen en trekt snel in. Over het algemeen heb ik aan 1 pompje genoeg. Wanneer mijn huid echt droog is heb ik het idee dat ik wat meer nodig heb omdat de crème dan heel snel intrekt. De geur van pioenrozen ruik je goed terug en is fris, bloemig en niet overheersend.

De crème mag dagelijks worden gebruikt indien je huid daar behoefte aan heeft maar je kunt het ook enkele dagen achter elkaar als een soort “kuurtje” gebruiken.

Mádara SOS Hydra Repair Intensive Serum

mádara sos gezichtsverzorging

Dit serum is een nieuwe formule van Mádara die de dieperliggende vochtlagen van de huid helpt herstellen en de waterreservoirs in de huid vergroot.Het serum is rijk aan hydraterende actieve ingrediënten en eveneens het pioenwortelextract.

Het bevat een hoge concentratie hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht. Dit type hyaluronzuur kan een grote hoeveelheid water aan zich binden en helpt daarmee de opperhuid gehydrateerd te houden.

mádara SOS gezichtsverzorging

De substantie van het serum is lichter dan die van de crème en kan ik het beste omschrijven als wat meer waterige emulsie. Ik heb begrepen dat dit de opname van de actieve ingrediënten vergroot, zodat de waterreserves diep in de huid worden aangevuld. Het serum voelt prettig aan in gebruik en trekt ook goed en snel in. Ook bij het serum heb ik het idee dat mijn gezicht uren gehydrateerd is. Qua geur ruikt het serum exact hetzelfde als de crème.

Het serum kun je wederom dagelijks gebruiken of als kuur onder je normale moisturizer.

Mijn ervaringen

Ik gebruik nu enkele weken beide producten vrij regelmatig. Ik kijk goed naar de behoeften van mijn huid en wanneer ik zie dat ik weer meer last heb van fijne lijntjes en voel dat mijn huid droog en/of trekkerig is gebruik ik de crème en/of het serum. Beide producten zijn erg prettig in gebruik door de fijne substantie en geur. Daarnaast zijn het zeer zuinige producten in gebruik waardoor ik de prijs heel betaalbaar vind, zeker er vanuit gaande dat ik de producten niet altijd dagelijks gebruik.

’s Avonds gebruik ik voornamelijk het serum en ’s ochtends de crème. Opvallend vond ik dat ik na een paar keer gebruiken al degelijk verschil zag en dat de fijne lijntjes minder zichtbaar werden. De producten zijn dus zeker effectief! Ik merk dat mijn gezicht de gehele dag of nacht gehydrateerd is en ik heb niet het gevoel dat ik bij wil of moet smeren. Ook na een dag flink in de zon te hebben gezeten vond ik het fijn om de producten te gebruiken voor een extra boost aan hydratatie. 

Ik vind het naast al deze positieve ervaringen erg fijn dat de producten 100% natuurlijk, ecologisch en dierproefvrij zijn.
Meer informatie over de producten en de webshop waar je o.a. deze producten kunt bestellen, vind je terug op de website van Mádara. Ook zijn de producten verkrijgbaar bij vitaminstore.nl en shizo.nl .

 

Dit is een gesponsord artikel, d.w.z. dat ik deze producten gekregen heb. 

(Visited 143 times, 1 visits today)