Oliveway huidverzorging

Oliveway dag- en nachtcrème

Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik fan ben van fijne gezichtsverzorging. Producten die goed zijn voor je huid, je laten stralen en het liefst ook nog op natuurlijke basis zijn. Ik heb namelijk gemerkt dat dit laatste, producten op natuurlijke basis, mijn huid heel erg goed doen! Oliveway is een nieuw merk in Nederland en afkomstig uit Griekenland. Ik testte een aantal weken 2 producten op het gebied van gezichtsverzorging van dit merk en vertel je graag mijn ervaringen. 

Oliveway is een Grieks bedrijf in natuurlijke cosmetica. De naam zegt het al, olijfolie levert de basis voor de natuurlijke beauty producten. Dit gecombineerd met extracten en oliën van 25 andere biologisch geteelde plantsoorten, resulteert in unieke verzorgingsproducten. 

De ingrediënten zijn allemaal dermatologisch getest en de producten bevatten geen van allen conserveringsmiddelen op basis van parabenen. Fijn! 

Naast gezichtsverzorging bevat het assortiment van Oliveway ook lichaamsverzorging, haarverzorging, home spa producten en verzorgingsproducten voor mannen. Sinds 2016 zijn al deze producten ook in Nederland verkrijgbaar. 

Ik testte zowel een dagcrème als een nachtcrème en kan je alvast vertellen dat ik het hele fijne producten vind! 

Oliveway hydrating & firming day cream

Oliveway dagcrème

Allereerst de dagcrème die ik nu al een tijdje dagelijks gebruik. Er zijn verschillende soorten Oliveway dagcrèmes verkrijgbaar, voor ieder huidtype kun je eigenlijk wel terecht. De hydrating & firming day cream is geschikt voor een normale tot droge huid. De natuurlijke aloë-extracten en de jojoba-olie zorgen voor hydratatie van de huid en de biologische olijfolie en vitamine E hebben een anti-oxiderende werking. Daarnaast beschermen deze laatste ingrediënten de huid tegen ontwikkeling van vrije radicalen en voortijdige veroudering. Het product zit in een potje, heeft een inhoud van 60 ml en kost €20,50.

De crème heeft een aangename substantie, niet te dik en niet te dun, en je ruikt voornamelijk heel subtiel de olijfolie terug. Het aanbrengen van de crème gaat gemakkelijk en mijn huid neemt de crème direct goed op. Mijn huid voelt na het aanbrengen verzorgd en vooral heel gevoed aan. Het is geen probleem om daarna direct mijn make-up aan te brengen, de crème dient juist als een goede basis. Of het mijn huid nu ook echt daadwerkelijk verstevigd vind ik lastig om te constateren en te zeggen. Wel kan ik zeggen dat mijn huid er echt goed op reageert en er stralend uitziet. 

Oliveway repairing & firming night cream 

nachtcrème

Dan de nachtcrème die ik nu iedere avond gebruik. Qua aanbod van de nachtcrème is er iets minder keus bij Oliveway. Zo heb je deze repairing & firming night cream en antiwrinkles & firming night cream. Beide producten zijn geschikt voor de normale tot droge huid. De ingrediënten zijn tarwe, bijvoet en saffraan en daarnaast een combinatie van avocado, jojoba olie en shea butter. Ook deze crème zit in een potje, ditmaal met een inhoud van 30 ml. De prijs van deze nachtcrème is €24,40. 

Al deze ingrediënten zorgen voor het herstellen van de juiste collageen en elastine vorming, zorgen voor verhoging van de versteviging van de huid, het verminderen van vochtverlies en hydratatie. De substantie van deze crème is iets steviger als die van de dagcrème, wat normaal is voor een nachtcrème, en voelt heel ‘rijk’ aan. Je hebt weinig van het product nodig om je huid goed te kunnen insmeren. Ondanks de wat dikkere textuur neemt mijn huid het product wederom goed op en voelt het heel erg prettig en verzorgend aan. 

Mijn conclusie

Oliveway huidverzorging

Ik vind de producten van Oliveway erg prettig. Wanneer je van natuurlijke gezichtsverzorging houdt is dit merk wat mij betreft echt een aanrader. De producten zijn ontzettend mild, prettig in gebruik, voelen goed aan, ruiken fijn en doen mijn huid goed. Ook de prijs-kwaliteit verhouding vind ik kloppen.

Het enige minpuntje vind ik dat de crèmes in een potje zitten. Dit is minder hygiënisch dan wanneer het bijvoorbeeld in een pompflacon zit en daarnaast schijnt het zo te zijn dat het bepaalde ingrediënten minder goed werkzaam maakt doordat er elke keer zuurstof bij komt. Wat ik nu doe om het in ieder geval zo hygiënisch mogelijk te houden is door het product er met een schoon wattenstaafje uit te halen i.p.v. met mijn vingers.

De producten van Oliveway zijn online verkrijgbaar en in de conceptstore ‘Raaks Halle’ in Haarlem. 

 

Dit artikel is gesponsord, d.w.z. dat ik de producten heb gekregen.

(Visited 3 times, 1 visits today)