Jane iredale lente collectie

Producten uit de Jane Iredale lente collectie

Nu we steeds meer richting lente gaan is het fijn om je huid nóg meer te laten stralen en lente-achtige tinten te gebruiken in je make-up. Onlangs lanceerde het minerale cosmetica merk jane iredale haar nieuwe lente collectie en ik testte een aantal van de nieuwe producten! 

Voor mij was Jane Iredale tot op heden nog een onbekend merk. Wellicht geldt dit voor jou ook en daarom zocht ik wat extra informatie over het merk op. Jane iredale heeft een uitgebreide minerale, natuurlijke make-up lijn ontwikkeld met producten die huidverzorgende ingrediënten en kwaliteitsvolle mineralen bevat die zorgen voor een stralende en gezonde huid.

Alle producten voldoen aan de hoogste integriteitsnormen en worden uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat de producten zowel goed zijn voor de huid én mooi zijn om te dragen. Het is dan ook niet voor niets dat het merk wordt aanbevolen door huidverzorgingsprofessionals, dermatologen en plastisch chirurgen. 

jane iredale lente collectie 2017

jane iredale lente collectie

De lente collectie bestaat uit een aantal nieuwe producten, namelijk; 2 oogschaduwtrio’s, 2 lipsticks, een cream blush en een bronzer navulling. De collectie ziet er op eerste gezicht inderdaad heel chic en lente-achtig uit; vrolijk, fris maar toch ook warm. 

jane iredale oogschaduw trio

Jane iredale lente collectie

Ik testte een oogschaduwtrio en lipstick uit de lente collectie en vertel je graag wat ik er van vind. 

Jane iredale lente collectie

Het oogschaduwtrio wat ik ontving heeft de naam Soft Kiss en bevat een matte en warme mauve tint, een glanzende paarse tint en een glanzende smokey bruintint. 

Het trio zit in een klein, rond chic gouden doosje met binnenin een spiegeltje. Het doosje bevat in totaal 2,8 gram oogschaduw en kost €32,50. Deze prijs en inhoud is ongeveer te vergelijken met high-end merken als bijvoorbeeld Chanel en Dior. Jane iredale is net iets betaalbaarder. 

Jane iredale lente collectie

De pigmentatie van de drie oogschaduwtinten is prima in orde. De matte tint is ook echt mat en de glanzende tinten zijn mooi glanzend. Vooral de donker paarse tint (de eerste swatch) heeft een mooi paars glittertje, wat helaas niet op de foto te zien is. Wel zijn ze alle drie wat poederig bij het aanbrengen wat kan zorgen voor fall-out. 

De oogschaduw kan zowel nat als droog gebruikt worden en je kunt het gebruiken voor het inkleuren van je wenkbrauwen of als blush en lipstain. De ingrediënten zorgen ervoor dat het zacht en veilig is voor je huid. Extracten van boomschors zorgen ervoor dat de huid beschermt is en roodheid wordt verzacht.

jane iredale lente collectie

De drie tinten zorgen bij elkaar voor een mooie look en blenden goed met elkaar. Op mijn bewegend ooglid gebruikte ik de matte tint, in de arcadeboog de donker paarse tint en in de outer-v de smokey bruine tint. Onder mijn onderste wimperrand heb ik de donker paarse kleur gebruikt.

Ik vind dit trio zo op mijn ogen niet persé heel lente-achtig door de wat donkere, warme kleuren. Ook vind ik het jammer dat er geen high-lighter in het palette zit. Verder ben ik wel te spreken over de kwaliteit, de houdbaarheid (het ingrediënt boornitride zorgt er o.a. voor dat de oogschaduw mooi op zijn plek blijft zitten en makkelijk aanbrengt) en de look die je ermee kunt maken! 

jane iredale lipstick

Jane iredale lente collectie

Naast het trio ontving ik ook één van de lipsticks in de kleur Lisa, een romige oud-roze, bruine kleur. De lipstick zit in een mat gouden hulsje, bevat 2 gram lipstick en kost €24,00.

Ook de lipsticks bevatten ingrediënten die goed zijn voor de huid. Zo bevat de gebruikte maringaboter de voedende vitamines A en C en extracten van koffiebonen beschermen de lippen met anti-oxidanten. Daarnaast bevat de lipstick avocado, sinaasappelschil, zonnebloemzaadoliën, granaatappel en extracten van de blauwe bes. Al deze ingrediënten beschermen, verzorgen en voeden de lippen. 

Jane iredale lente collectie

De pigmentatie is goed en de lipstick voelt inderdaad super romig en zacht aan en geeft veel kleur af. Het aanbrengen gaat heel erg gemakkelijk en de lipstick voelt prettig aan op mijn lippen. Doordat de lipstick zo romig is geeft hij wel snel af en overleeft hij bijvoorbeeld een lunch niet. 

Ik hou persoonlijk meer van lichtere en meer nude tinten lipstick maar ondanks dat vind ik het wel een mooie kleur. 

jane iredale lente collectie

Hier draag ik zowel oogschaduwtrio Soft Kiss en lipstick Lisa. 

Ik ben enthousiast over de producten omdat ik ze kwalitatief gezien zeker goed vind! Wel vind ik de producten iets aan de prijzige kant. Hou je van natuurlijke, minerale make-up dan is het merk zeker een aanrader. Je kunt de lente collectie en de andere cosmetica producten van jane iredale online kopen. Op de website van het merk vind je o.a. de specifieke verkooppunten.

 

Dit artikel is gesponsord, d.w.z dat ik de producten heb gekregen. 

(Visited 8 times, 1 visits today)