DIY Soap Rich Body Cream

één van de ingrediënten van de DIY Soap Rich Body Cream is Shea butter

Zelf eenvoudig je eigen body cream, gezichtsmasker, scrub of conditioner maken met natuurlijke producten. Hoe leuk is dat?! Het kan nu op een hele leuke en makkelijke manier met de producten van het nieuwe concept DIY Soap! Ik maakte de DIY Soap Rich Body Cream en laat je zien hoe makkelijk en leuk dit is! 

DIY Soap is, zoals ik al zei, een nieuw concept. Het concept draagt het idee dat je zelf thuis biologische en natuurlijke huid- en haarverzorging kunt maken op een hele duurzame manier. De producten die je gebruikt zijn vers en je weet precies wat het product qua ingrediënten bevat. Een concept wat helemaal aansluit bij de opvatting van steeds meer mensen, die graag willen weten wat ze nu precies qua producten gebruiken. Daarnaast wordt het DIY-en natuurlijk ook steeds hipper!

Naast dat je alle producten online kunt bestellen is er sinds kort ook een winkel geopend in Amsterdam. Je kunt hier de de DIY pakketten kopen maar ook de losse, pure (lokale) ingrediënten. Je kunt dus nieuwe producten blijven maken en je lege potjes hergebruiken.

Het mooie aan dit concept vind ik dat alles wordt gemaakt door mensen met een beperking in een dagbesteding. Tevens is al het verpakkingsmateriaal duurzaam. Je snapt vast dat ik na deze informatie erg nieuwsgierig werd naar (het maken van) de body cream! Aan de slag!

DIY Soap Rich Body Cream – How to 

DIY soap rich body cream

Dit is zoals je het product ontvangt. Een weckpot met daarin de losse ingrediënten die samen het verzorgingsproduct gaan vormen. Op het kaartje staat stap voor stap beschreven hoe je te werk moet gaan.

De DIY Soap Rich Body cream kost €19,90. 

DIY Soap Rich Body Cream

Op het etiket vind je de specifieke,100% natuurlijke ingrediënten. In het geval van deze body cream is dit biologische shea butter, biologische extra vierge kokosolie, en amandelolie. 

DIY Soap Rich Body Cream

Alle losse ingrediënten zitten netjes verpakt en zijn precies afgemeten. Handig!

DIY Soap Rich Body Cream

In het papiertje vind je de pure shea butter. Je ziet en merkt al direct dat het dit inderdaad een hele rijke, body cream gaat worden! 

DIY Soap Rich Body Cream

De shea butter moet ik kleine stukjes worden gesneden en daarna kunnen alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Je zet deze kom maximaal 30 seconden op 650 watt in de magnetron om het wat zachter te maken. Dit laatste is overigens niet persé noodzakelijk, je kunt de ingrediënten ook direct mixen.

DIY Soap Rich Body Cream

Nadat de kom in de magnetron is geweest kun je aan de slag met de mixer! Je gebruikt hiervoor gewoon een normale keukenmixer.

DIY Soap Rich Body Cream

In ongeveer 2 minuten mix je alle ingrediënten door elkaar tot het eruit ziet als romige opgeklopte slagroom, aldus de beschrijving. En inderdaad, als je niet zo weten dat het niet eetbaar is zou je er zo een hapje van nemen! Het mixen gaat heel snel en al vlug heb je een romige substantie en ben je in principe klaar.

Het eindresultaat

DIY Soap Rich Body Cream

Als laatste stap doe je de gemixte substantie terug in de weckpot en klaar is je body cream! Ik heb de pot voorzien van een leuk label, ik vind het namelijk erg leuk om cadeau te geven. Dit is zo’n cadeau wat bijvoorbeeld voor moederdag hartstikke leuk is! Natuurlijk kun je je moeder (of iemand anders) ook het DIY pakket geven zodat ze zelf aan de slag kan. Leuk toch?!

Uiteraard heb ik de Rich Body Cream ook even uitgeprobeerd. Wat een heerlijke, rijke crème is het! Het product is vettig maar precies vet genoeg. Het trekt snel in en is nagenoeg geurloos. Alleen de kokosolie ruik je er subtiel in terug. 

Ik ben echt super enthousiast over dit concept én dit product. Ik vond het erg leuk om zelf te maken. Het is simpel, snel (welgeteld 7 minuten!) en gewoon een leuk klusje om te doen. Net als bakken maar dan een tikkeltje anders. 

De producten van DIY Soap kun je bestellen op de website of zijn te koop in de winkel in de van Woustraat in Amsterdam. 

 

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

 

Dit artikel is gesponsord, d.w.z. dat ik de producten gekregen heb.

(Visited 9 times, 1 visits today)