make-up kwasten the body shop

De make-up kwasten van The Body Shop zijn 100% cruelty-free en vegan

Goede make-up kwasten zijn onmisbaar voor het perfect aanbrengen van je make-up. Je merkt zoveel verschil wanneer je écht goede kwasten hebt! Een tijdje geleden ontving ik de nieuwe kwasten van The Body Shop en ik heb ze sindsdien in gebruik. Ik vertel je vandaag wat ik er van vind! 

The Body shop staat er om bekend dat ze opkomen voor mensen- en dierenrechten en om hun duurzame, natuurlijke en dierproefvrije producten. Zo ook de make-up producten, kwasten en accessoires. 

De nieuwe kwasten van The Body Shop zijn 100% cruelty-free wat inhoud dat ze gemaakt zijn van synthetische haren. Daarnaast zijn ze gemaakt van FSC hout, duurzaam geproduceerd en ook nog eens helemaal vegetarisch. De haren van de kwast zijn omhuld met een coating van houtskool waardoor ze langer fris blijven en langer meegaan. Klinkt veelbelovend!

Mijn eerste indruk van de kwasten is meteen goed. Ze voelen echt super zacht aan en het design is mooi en strak. De prijzen zijn goed en betaalbaar, de kwasten zijn los verkrijgbaar en kosten tussen de €10 en €16. 

make-up kwasten the body shop

Er zijn in totaal 9 kwasten. Een aantal kwasten zijn bedoeld voor het aanbrengen van oog make-up en een aantal kwasten voor het gezicht. 

The Body Shop make-up kwasten voor het gezicht

make-up kwasten the body shop

De kwasten die geschikt zijn voor het gezicht zijn de fan-brush, de pointed-highlighter brush, de slanted blusher brush, de buffing brush en contouring brush. Alles wat je dus in principe nodig hebt voor het aanbrengen van foundation, blush, highlighter en bronzer. Ik mis alleen een grote, losse poederkwast! 

 De kwasten zijn stuk voor stuk fijn in gebruik. De haren zijn zacht en vol, nemen het product goed op en blenden goed. De fan-brush is ietwat aan de dunne kant waardoor ik er naar mijn idee niet helemaal goed mee kan werken. Ik gebruik dan ook liever de pointed-highlighter kwast voor het aanbrengen van mijn highlighter. 

The Body shop oogschaduw kwasten

make-up kwasten the bodyshop

Voor het aanbrengen van oog make-up zijn er 4 kwasten, namelijk de eyeliner brush, eyeshadow crease brush, eyeshadow blending brush en eyeshadow smudging brush. Fijn setje voor de ogen! Ik vind het wel jammer dat er niet een wat grotere, gewone oogschaduwkwast bij zit, waarbij je bijvoorbeeld oogschaduw over het hele ooglid kunt aanbrengen. 

Ook deze kwastjes werken fijn. De blending brush is heel zacht en prettig en blend alles goed uit. De crease brush is zacht maar toch stevig waardoor je makkelijk oogschaduw in de arcadeboog kunt aanbrengen. De smudging brush vind ik handig voor het aanbrengen van oogschaduw in mijn ooghoeken, onder mijn wenkbrauwen en onder mijn onderste wimperrand. De eyeliner kwast gebruik ik ook onder mijn onderste wimperrand maar is aan de zachte kant waardoor hij niet heel stevig is en iets minder prettig werkt.

make-up kwasten the bodyshop

Ik ben heel blij met deze make-up kwasten en vind ze kwalitatief echt erg goed! Zeker een goede aanvulling op de kwasten die ik al heb. Mijn favorieten zijn de eyeshadow smudging brush, eyeshadow crease brush, eyeshadow blending brush en pointed-highlighter brush. 

De nieuwe kwasten zijn zowel bij alle winkels van The Body Shop als online te koop. 

Dit artikel is gesponsord, d.w.z. dat ik de producten heb gekregen.

(Visited 6 times, 1 visits today)