make-up trends lente 2016 blauwe oogschaduw

Blauwe oogschaduw is één van de meest opvallende make-up trends van lente/zomer 2016

Hoewel de “no make-up look” in 2016 ook nog steeds kan is het aankomende lente/zomer seizoen toch wel aan te duiden als het seizoen van de fel rode lippen, knalblauwe oogschaduw, glitters en nepwimpers. Ik laat je de 7 grootste make-up trends zien geïnspireerd op de Londen, Parijs, Milaan en New York Fashion Week. 

Colorful eye makeup is the name of the game dit seizoen, en op de catwalk tijdens de grote fashionshows wisten ze daar wel raad mee. De make-up trends zijn vooral kleurrijk en in sommige gevallen zelfs uitbundig te noemen. Je kunt dit seizoen zonder moeite een statement maken met een gekleurde oogschaduw van je wimperrand tot aan je wenkbrauwbot.

I’m blue

make-up trends lente 2016 blauwe oogschaduw

Eén van de meest opvallende make-up trends aankomend seizoen is de blauwe oogschaduw. Het kan wat dat betreft niet blauw genoeg zijn! Houdt het subtiel door alleen een blauwe eyeliner te gebruiken of kleur je hele ooglid met een blauwe oogschaduw.

I need a man tan

make-up trends lente 2016 bronze

Je gezicht mag een mooie gebronsde, sun kissed look hebben, alsof je een paar dagen hebt vertoefd in een warm oord. Daarnaast was de bronzen smokey eye veel te zien. Mooi!

Team Red

make-up trends lente 2016 felle lippen

Rode lippen zijn altijd al een klassieker geweest maar dit seizoen kun je er écht niet meer omheen. Combineer een felle rode lip met een egale, lichte huid voor het sneeuwwitje effect.

Zuurstok roze

make-up trends lente 2016 roze oogschaduw

Wederom een kleurrijke look met roze oogschaduw. Van fel roze tot de wat subtielere licht roze en peachy kleurtjes over het gehele ooglid én onder je onderste wimperrand.

Don’t be afraid to sparkle

make-up trends lente 2016 glitters

We mogen ook tijdens de lente en zomer los met de glitters! Laat je ogen stralen met een heftige glitter oogschaduw of met een kleine subtiele glitter. Ook wangen en lippen mogen (subtiel) met glitters bedekt worden!

Oldschool eyeliner trends

make-up trends lente zomer 2016 eyeliner

Dit seizoen kunnen we alle kanten op met de eyeliner; de oldschool zwarte eyeliner waarbij zowel boven als onder het oog omrand is of alleen een dikke (gekleurde) eyeliner boven of onder je oog. Daarnaast was er op de catwalk ook regelmatig een dikke ‘zwevende’ eyeliner net boven de arcadeboog te zien. Van dat laatste moet je houden, een statement maak je er wel mee!

FabuLash

make-up trends 2016

De laatste trend is die van de opvallende wimpers.Gebruik fel gekleurde mascara of creëer juist hele lange, dikke en soms wat rommelige wimpers. Geen Bambi ogen van jezelf? Ook nepwimpers mogen gewoon iedere dag!

Wat zijn favoriete make-up trends van aankomend seizoen?

Bron afbeeldingen: Pinterest

 

(Visited 1.583 times, 1 visits today)